En samarbeidspartnerfor utdannings-Norge

Med Kopinor-avtalen er det lett å tilpasse lærestoffet– på papir eller læringsplattform

En avtale for det lille ekstra

Undersøkelser forteller at lærerne har et stort behov for å kopiere «det lille ekstra» til undervisningen. Det kan være et ønske om oppdatert materiale, tekster om spesielle emner, inspirasjon eller å legge en personlig touch til det innkjøpte læringsmateriellet.

Kopinor-avtalen gir skolene tilgang til kvalitetsinnhold ved en utstrakt adgang til kopiering og digital bruk. Samtidig får forfattere, forlag og andre rettighetshavere betalt, noe som bidrar økonomisk til at det kan lages nye læreverk.

Dette synes vi er så viktig at vi oppfordrer alle som jobber med skole til å sette seg litt inn i opphavsrett og bestemmelsene som ligger i avtalen.

Les mer om Kopinor-avtalen lenger ned på siden eller hent informasjonsmateriell her.

video

Slik fungerer avtalen

Med Kopinor-avtalen kan lærere kopiere fra all verdens tekst, noter og bilder. Ikke for å erstatte, men supplere lærebøker og annet undervisningsmateriale som skolene anskaffer.

Dette er Kopinor-avtalen

Kopinor tilbyr avtaler for skoler og barnehager:

  • Lærere, ansatte og elever kan kopiere innhold til intern bruk
  • Gjelder både fotokopiering og digital kopiering til f.eks. læringsplattform
  • Bidrar til at rettighetshaverne får betalt slik at nye åndsverk kan bli skapt

En avtale gir, innenfor noen rammer, rett til kopiering fra alt utgitt materiale – norsk og utenlandsk – slik som bøker, tidsskrifter, blader og aviser, samt innhold fra internett.

Kopiering skal være et supplement og ikke en erstatning for kjøp. Mulighetene og hvilke begrensninger som gjelder, kan du lese mer om ved å følge denne lenken:

Les mer om Kopinor-avtalen for skoler, barnehager og voksenopplæring