Med rett tilå kopiere

Kopinor sikrer enkel tilgang til pensumtekster– og vederlag til dem som harskrevet og utgitt dem

Kopinor er med på laget
når pensumet skal på plass

For å sikre påfyll av kvalitetssikret innhold har lærestedene inngått en avtale med Kopinor som gir ansatte og studenter rett til å kopiere fra alt utgitt materiale, norsk og utenlandsk, bøker, tidsskrifter, blader, aviser samt innhold fra internett.

Kopinor tilbyr også en komplett løsning, Bolk, for fremstilling av kompendier, fra bestilling til digital levering av innhold.

video

Godt påfyll underveis i hele studieløpet

Det går unna når to raske studenter skal følge forelesninger, finne egnet pensumlitteratur og levere oppgave. For å sikre påfyll av kvalitetssikret innhold har lærestedene inngått en avtale med Kopinor som gir ansatte og studenter rett til å kopiere fra alt utgitt materiale.

Vederlag til rettighetshavere

Vederlaget som Kopinor henter inn gjennom Bolk, fordeles i hovedsak individuelt til den enkelte opphaver eller utgiver.

Det øvrige vederlaget fra bruk i høyere utdanning, fordeles kollektivt. Norske opphavere får del i dette blant annet gjennom stipender.

Mange universitets- og høgskoleansatte er faglitterære forfattere. Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening deler ut stipender til rundt tusen fagbokforfattere hvert år. Stipendene bidrar til at nye verk blir skapt.

Har du publisert noe? Slik får du del i vederlaget.