Nye startsider i Bolk

24. april 2018

Kopinors pensumløsning Bolk utvikles stadig. I april ble en av de viktigste startsidene forbedret. – Dette gjør innboksen og hele Bolk-siden min mye mer ryddig og oversiktlig, sier seniorkonsulent Tone Fiskaa ved NTNU.

Endringene er en del av det kontinuerlige forbedringsarbeidet i Bolk, sier tjenesteansvarlig i Kopinor Bente Rode Liseth:

– Siden «Mine kompendier» er nå et enda bedre utgangspunkt for arbeidet. Her kan man velge mellom meldinger, bestillinger som er i arbeid og leverte bestillinger. Fra sistnevnte kan man gå direkte til nedlasting eller gjenbruk av kompendier.

Søk i meldinger og bestillinger

Det er innført søkemuligheter overalt, og det er lett å arkivere både meldinger og bestillinger. Alle meldinger vises med tilhørende emnekode, og uleste meldinger er gjort tydeligere.

Tone_f
Tone Fiskaa
Foto: Vivian Thonstad Moe

Tone Fiskaa er seniorkonsulent ved NTNU Universitetsbiblioteket og en storbruker av Bolk. Hun fremhever søkefunksjonen som det aller beste:

– Søket gjør jobben så utrolig mye lettere. Jeg har flere hundre kompendier registrert, og når jeg skal gjenbruke et tidligere kompendium, blir det greit å kunne søke det opp. Så er det bare å trykke på plusstegnet ved siden av for å registrere et nytt kompendium.

Fiskaa forteller videre at det er en stor forbedring å få opp emnekode sammen med meldingen, og at hun kan arkivere gamle meldinger:

– Jeg registrerer alle kompendiene ved NTNU, så det blir mange hundre meldinger. Jeg ser at registreringsjobben nå kommer til å bli veldig mye lettere, sier Tone Fiskaa, som snart er i gang med å registrere kompendier for høstsemesteret.