Det lille ekstra i undervisningen

29. november 2019

Kopinor sender nå ut informasjon om kopieringsavtalen til alle grunnskoler og kommuner. Også på utdanningskonferansen SETT fikk lærerne høre om «Det lille ekstra».

SETT-2019
Kopinor møtte lærere og andre skolefolk på SETT-konferansen 27. og 28. november.
Foto: Hege Lunde

Gjennom kopieringsavtalen kan lærerne tilpasse undervisningen, være oppdatert, dekke spesielle emner, søke inspirasjon eller skape en personlig vri på et opplegg. Vi snakker om «Det lille ekstra».

Blant flere er det imidlertid usikkerhet om hva som er opphavsrettslig beskyttet og hvordan slikt materiale kan brukes innenfor Kopinoravtalen. Vi sender derfor i disse dager ut informasjon om opphavsrett og gjeldende avtale til alle kommuner og grunnskoler.

Samarbeid om digital kompetanse

Sammen med lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold arbeider Kopinor med pedagogiske innganger til forståelse for at digital kompetanse også omfatter opphavsrett, og vi har satt sammen materiell som kan tas i bruk blant lærerne. Informasjonen om «Det lille ekstra» omfatter blant annet flere filmer og en folder. Samarbeidet ble også presentert på en egen sesjon på SETT-konferansen på Lillestrøm 27. og 28. november.