Hege Munch Gundersen ny administrerende direktør i Kopinor

Hege Munch Gundersen er ansatt som ny administrerende direktør i Kopinor. Hun har de siste åtte årene jobbet som forlagssjef i Universitetsforlaget, og vil overta etter Yngve Slettholm, som går av med pensjon sommeren 2023.

HMG foto Kilian Munch.jpg
Hege Munch Gundersen blir ny administrerende direktør i Kopinor.
Foto: Kilian Munch

– Vi har hatt et uvanlig bredt søk etter den rette for denne sentrale stillingen i norsk kultur- og samfunnsliv, sier styreleder Tom Remlov:

– Kopinors oppdrag krever en faglig allsidighet, med interesse for både juss, teknologi, økonomi og politikk, og vi har hatt sterke kandidater med svært forskjelligartet bakgrunn. Når valget falt på Hege Gundersen skyldes det hennes unike kombinasjon av personlige egenskaper, relevant erfaring og solid kompetanse. Hun har bakgrunn fra studier i medievitenskap og lang erfaring fra forleggerbransjen og innsikt i kultur- og kunnskapsfeltet. Hun har deltatt i Kopinors bakland av tillitsvalgte og kjenner godt til den balansen mellom utgivere, opphavere og brukere som stillingen krever.

Hege Munch Gundersen er glad for tilliten fra hele styret i Kopinor og er klar for å ta fatt:

– Kopinor er en organisasjon som vi her i landet virkelig har grunn til å være stolte av, og å få lov å lede den gjennom en periode der medlemmenes interesser kan kjennes mindre sikre enn før, er en stor og meningsfylt oppgave.