Gulleplepris for digitale uterom

7. mai 2020

Ståle Eivind Skagen og Geir Valøen er tildelt Gulleplet 2020 for sin bruk av digitale verktøy i barnehagen.

Gullepleprisen 2020.jpg
Årets Gulleple gikk til Ståle Skagen og Geir Valøen fra Ila barnehage.
Foto: Monica Torsetnes

Gulleplet deles ut hvert år til en eller flere pedagoger som har benyttet IKT i læring på en god måte. Det er Norsk Pedagogisk Dataforening som deler ut prisen i samarbeid med Kopinor.

Årets pris ble delt ut 6. mai i forbindelse med åpningen av konferansen NKUL@home. Den årvisse NKUL-konferansen (Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring) avvikles i år som et digitalt webinarprogram, og utdelingen av Gulleplet skjedde via livestudio i Ila barnehage i Trondheim.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Samtidig som de er praksisnære har de på en god måte implementert rammeplanene i arbeidet. De har et tverrfaglig perspektiv og balanserer et etisk kompass der digital dømmekraft setter nødvendige rammer.

Kandidaten har på en særdeles god måte evnet å kombinere uterommets muligheter for godt kreativt arbeid med pedagogiske virkemidler. I prosjektet «Det digitale uterom 2019» er barna som produsenter i fokus, deres undring kommer til uttrykk ved tilrettelagt bruk av digitale verktøy i prosjektarbeid, og blir del av det øvrige pedagogiske arbeidet.»

Les mer på Fabelaktig formidlings nettsider.