Aktive lærere møtes digitalt

7. mai 2021

Utdanningskonferansen NKUL foregår 5.–7. mai, heldigitalt for andre år på rad. Kopinor er med som aktiv samarbeidspartner.

Espen Clausen.jpg
Espen Clausen fra Grinde skule i Tysvær ble årets vinner av Gullepleprisen.
Foto: Lars-Johannes Liknes

Nasjonal konferanse for bruk av IKT i utdanning og læring (NKUL) er Norges største møteplass for den som har interesse for bruk av IKT i undervisning. Konferansen arrangeres vanligvis i Trondheim, men har under pandemien innrettet seg som en digital konferanse, komplett med sesjoner, utstillinger og (virtuell) mingling.

NKUL er et viktig møtepunkt for skole-Norge, med et bredt program, og Kopinor har i flere år vært en av samarbeidspartnerne. I år deltok vi både med egen digital utstilling og med et utstillerseminar, der vi som tidligere år presenterte en rettighetshaver, denne gangen forfatteren Odd Klippenvåg. Han mottok tidligere i år Ungdommens kritikerpris, og vi har tatt ham med på møte med en av juryklassene fra Sørumsand videregående skole:

For Kopinor er det også viktig å være til stede for å informere om Kopinor-avtalene for skolen, og hvordan disse også er tilpasset en mer digital hverdag. Vi snakker om hvordan avtalen kan bidra til Det lille ekstra:

Gulleplet

Kopinor samarbeider for tredje år på rad med Norsk Pedagogisk Dataforening om Gullepleprisen, som tildeles en eller flere pedagoger som har utnyttet IKT i læring på en spesielt god måte. Prisen gikk i år til Espen Clausen fra Grinde skule i Tysvær. I juryens uttalelse heter det blant annet at kandidaten brenner for digitalisering i skolen, og spesielt alt som har med koding og programmering å gjøre:

Årets kandidat er en erfaren og engasjerende pedagog som står med føttene godt plantet både i klasserommet, sammen med elevene sine, og i arbeid med å utvikle læreres digitale kompetanse knyttet til nettopp koding og programmering. Han inspirerer, og har satt presedens for den jobben han har gjort.

Prisen er på 50 000 kroner, og Kopinor slutter seg til gratulantene!