Prisbelønt for kreativitet og engasjement

2. desember 2016

– Uansett hvilke forutsetninger og motivasjon de kommer inn i timene med så klarer hun, med kreativitet og faglig dyktighet, å vekke interessen for norskfaget hos den enkelte elev, heter det i juryens uttalelse. 29. november ble Terese Germeten Solbakken tildelt Kopinors pris for fabelaktig formidling.

Prisutdeling.jpg
Ann Britt Berlin, leder av juryen og Yngve Slettholm, adm. direktør i Kopinor, delte ut prisen for Fabelaktig formidling 2016 til Terese Germeten Solbakken.
Foto: Hege Lunde

Terese Germeten Solbakken er norsklærer med spesialutdanning i drama, ansatt ved Ullern videregående skole. Hun mottok prisen og holdt foredrag under SETT-dagene på Lillestrøm.

Innsikt og begeistring

I juryens begrunnelse vektlegges blant annet at kandidaten er faglig solid og med en spesiell evne til å vekke innsikt og begeistring i møte med norskfaget, enten det er kollegaer i læreryrket eller blant elevene i skolen. Som norsk- og dramalærer har hun ledet teateroppsetninger, formidlet den klassiske litteraturhistorien, lyrikk og barnelitteratur spesielt, tatt del i den omstillingen som ligger i å utvikle metoder for å utnytte digitale verktøy og utformet gode vurderingsrutiner.

Hun har også vært sosiallærer med ansvar for MOT-arbeid og ressurslærer i Utdanningsdirektoratets satsingsprosjekt «Ungdomstrinn i utvikling», hvor skriving som grunnleggende ferdighet ble hennes skoles satsingsområde.

Det som imidlertid fremheves aller mest er hennes engasjement for elevene.  Uansett hvilke forutsetninger og motivasjon de kommer inn i timene med så klarer hun, med kreativitet og faglig dyktighet, å vekke interessen for norskfaget hos den enkelte elev.

Prisen

Det er tredje år Kopinors pris for fabelaktig formidling deles ut. Invitasjon til å nominere gikk ut til alle skoler denne høsten. De nominerte skulle være norsklærere som

  • inspirerer og motiverer sine omgivelser
  • har utvist kreativitet og pedagogiske evner alene og sammen med andre
  • gjennom sin innsats har vært med på å utvikle faget

Prisen er på 150 000 kroner. Juryen har bestått av Ann Britt K. Berlin (Utdanningsforbundet), Ann Evy Duun, KS, Kari-Anne Sæther (UiT Norges arktiske universitet, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk), Jørgen Moltubak (norsklærer) og Hege Lunde (Kopinor).