Kopipenger blir stipender

15. september 2016

Kopinor betaler 15. september ut over 120 millioner kroner til norske opphavsmenn og utgivere. Vederlaget vil bidra til at nye verk blir skapt og utgitt.

Susanne Levin 007.JPG
Susanne Levin har kontrollen på fordelingen av vederlag fra Kopinor. Utbetalingen i september er årets største. Foto: Trond Smith-Meyer

Utbetalingen i september er årets største og omfatter blant annet betaling for kopieringen i norske skoler og kommuner. Kommunenes avtale med Kopinor innebærer at skolene kan fotokopiere, skanne, skrive ut og kopiere digitalt fra bøker, aviser og fra internett.

– Vederlaget er en betaling for den bruken av verk som skjer blant annet i skolene. På den måten sikres det kulturelle kretsløpet, ved at pengene bidrar til at nye verk blir skapt og utgitt, sier spesialkonsulent Susanne Levin i Kopinor.

Stipender

Det meste av vederlaget fra Kopinor fordeles kollektivt gjennom rettighetshavernes organisasjoner. Fordelingen videre skjer i form av stipender, ulike fellestiltak som kurs og seminarer, eller direkte utbetalinger.

Merk at flere av Kopinors medlemsorganisasjoner utlyser stipender i disse dager!