Fullt hus om innkjøp og rettigheter

29. september 2016

Næringsliv og offentlige virksomheter er storbrukere av design, tekst og bilder til kommunikasjonsformål. Hvilke regler gjelder?

Kommunikasjon-opphavsrettseminar 020.jpg
Kommunikasjonsfolk får opphavsrettsråd hos Grafill og Kopinor.
Foto: Trond Smith-Meyer

Kommunikasjonforeningen – i samarbeid med Grafill og Kopinor – arrangerte 27. september frokostmøte for å belyse disse spørsmålene. Alle de 70 plassene i utstillingslokalene Grafill R21 var fylt opp.

– Spør om lov. Be om tillatelse. Det var advokat Stine Helén Pettersens viktigste råd til de fremmøtte. Hun ga en kort innføring i opphavsrett med særlig vekt på grensene for sitatretten og retten til eget bilde. Deretter ga advokat Trude Mohn King gode råd om hva man bør huske på ved innkjøp av designtjenester.

Utstillingen om tegneserien Lunch dannet ramme for møtet. Tegneserietegneren Børge Lund var selv til stede og fortalte om sitt arbeid og viste rundt i utstillingen.

Børge Lund er intervjuet på Fabelaktig formidlings nettsider.

Kopinor vil fortsette samarbeidet med Kommunikasjonsforeningen, blant annet med et programinnslag på foreningens høstseminar i oktober. Kommunikasjonsforeningens leder Therese Manus forteller at det både er behov og interesse for mer kompetanse om opphavsrett blant medlemmene.

lunch_opphavsrett_s1.jpg
Ill.: Børge Lund