Nyheter

WIPO-topp til Kopinor

20. august 2015
Anne Leer

Verdensorganisasjonen for immaterialrett, WIPO, spiller en sentral rolle for forvaltningen av opphavsretten. Norske Anne Leer, som leder arbeidet med opphavsrett, kommer til Kopinor i september.

Ny pris for Fabelaktig formidling høsten 2015

12. august 2015
Fabelaktig formidling (avlang)

I 2014 ble Kopinors pris for fabelaktig formidling utdelt for første gang. Stine Eidsør fikk prisen for sin inspirerende og motiverende lærergjerning ved Hommelvik ungdomsskole. I høst ser vi fram til å dele ut en ny pris. Vi åpner for nominasjoner 1. september 2015.

Skolekopiering gjennom 35 år

Utsnitt av plakat utsendt til skolene i 2003.

I 1980 ble den første skolekopieringsavtalen inngått. Denne hjørnesteinen i forholdet mellom rettighetshavere og utdannings-Norge hviler på en 35 års historie av samarbeid, selv om det ved et par anledninger har holdt hardt.

Mellom blogger og berg

Henrik Svensen Sør-Afrika

«Opp som en løve, ned som en fell» kan godt beskrive så vel fjellfanten som bloggeren Henrik Svensen. Bøker begynner han derimot å få dreis på, ikke minst takket være stipender fra NFF.

Bøker dominerer på pensum

Lesesal Blindern studenter

Den trykte boken dominerer på pensumlistene. Dette er et av hovedfunnene i en undersøkelse som ble presentert i oktober 2013 for Universitets- og høgskolerådet (UHR) og Kopinor.