Nyheter

Kopinor og Bolk på turné

21. november 2014
Hans-Petter Fuglerud presenterte 17. november 2014 Kopinor-avtalen og Bolk på informasjonsmøte i Oslo

Kopinor gjennomfører nå en møteturné for å gi flest mulig anledning til å få vite mer om den nye kopieringsavtalen for universiteter og høgskoler.

Fabelaktig på Østlandsk lærerstevne

13. november 2014
Fabelaktig formidling på Østlandsk lærerstevne 2014. Merete Granlund og Heidi Wøllo tar imot.

Kopinor presenterte seg også i år på Østlandsk lærerstevne. Rundt 5000 lærere fikk nærmere kjennskap til satsingen Fabelaktig formidling.

En samarbeidshistorie

Studenter

Kopinor og Universitets- og høgskolerådet arbeider med en ny kopieringsavtale for studenter og ansatte i høyere utdanning. Vi har sett på bakgrunnen for dagens avtale.

Mellom blogger og berg

Henrik Svensen Sør-Afrika

«Opp som en løve, ned som en fell» kan godt beskrive så vel fjellfanten som bloggeren Henrik Svensen. Bøker begynner han derimot å få dreis på, ikke minst takket være stipender fra NFF.

Veileder i digitalt univers

Halvor Kongshavn

– Vi har hoppet over skranken. Slik beskriver overbibliotekar Halvor Kongshavn ved Universitetsbiblioteket i Oslo de nye oppgavene som universitetsbibliotekene har fått. Samtidig ser han også den digitale bruken gå i været.

Bøker dominerer på pensum

Lesesal Blindern studenter

Den trykte boken dominerer på pensumlistene. Dette er et av hovedfunnene i en undersøkelse som ble presentert i oktober 2013 for Universitets- og høgskolerådet (UHR) og Kopinor.

Å beskrive følelser visuelt

Inga Sætre

– Jeg snakker gjerne varmt om å tegne, om hvor godt det gjør å fortelle en historie, sier animatøren, illustratøren og tegneserieskaperen Inga Sætre.