EU og opphavsretten – hva nå?

29. oktober 2018

På Kopinors høstmøte tar vi pulsen på prosessen mot ny opphavsrettslovgivning i EU.

Starkie-1
IFRROs Catherine Starkie innleder om opphavsretten i EU på Kopinors høstmøte.
Foto: Hege Lunde

Kopinors høstmøte arrangeres

  • Torsdag 29. november 2018, kl. 12.15–14.00
    (lunsj fra 11.45)
  • Thon Conference, Universitetsgata 26
    Morgenstierne, 4. etasje

I oktober startet forhandlingene mellom EUs ulike organer om den endelige utformingen av det nye opphavsrettsdirektivet, etter at EU-parlamentet hadde avholdt sin avstemning. 

Direktivforslaget har vært gjenstand for mye diskusjon, kampanjer og lobbyarbeid, og resultatet vil få stor betydning for rettssituasjonen til europeiske opphavere og utgivere, også i Norge.

På Kopinors høstmøte tar vi pulsen på denne prosessen. 

  • IFRRO (International Federation of Reprographic Rights Organisations) har deltatt aktivt i arbeidet, i samarbeid med egne medlemmer og andre organisasjoner. Vi får besøk av IFRROs Director for European Affairs, Catherine Starkie
  • Flere av våre medlemsorganisasjoner er aktive overfor EU, også gjennom sine respektive internasjonale organisasjoner. Til høstmøtet kommer adm. direktør i Den norske Forleggerforening, Kristenn Einarsson, og juridisk rådgiver i NOPA, Francisca Aas.
  • Dagens vert er Kopinors adm. direktør Yngve Slettholm, som også har deltatt i prosessen gjennom IFRRO og i samarbeid med våre nordiske søsterorganisasjoner.

Høstmøtet er åpent for medlemsorganisasjonenes tillitsvalgte, ansatte og venner, og avsluttes med møte i Kopinors representantskap for de valgte representantene.

Vi ber om påmelding innen fredag 23. november.