På NKUL med formidlingstiltak

12. mai 2016

Kopinors formidlingsfond står bak flere tiltak som snart når norske skoler. Disse ble presentert på NKUL-konferansen i Trondheim 12. mai.

NKUL-2016-Kopinorstand.JPG
Kopinor deltok også i år på NKUL-konferansen i Trondheim.
Foto: Hege Lunde

Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring – NKUL – ble i år arrangert for 22. gang. Kopinor er blant konferansens samarbeidspartnere. I år var det formidlingsprosjektene som særlig ble fremhevet, blant annet på et eget seminar.

Elevforlaget

Elevforlaget er et prosjekt i regi av forlagsbransjen. Det skal bli et digital undervisningsopplegg og en arbeidsplattform der elevene får jobbe med skriving, bildebruk, opphavsrett og publisering av tekst i form av en e-bok.

Mediebransjen

Et nytt undervisningsopplegg fra mediebransjen skal stimulere til kritisk tenkning, vise personvernets vanskelige stilling og gi innblikk i journalistisk metode. Videoene, som også viser medienes mange roller i demokratiutviklingen, vil dekke kompetansemål i norsk og samfunnsfag.

Fabelaktig formidling

Fabelaktig formidling er Kopinors nettsted rettet spesielt mot lærere. Her deles kunnskap om opphavsrett og det blir presentert god formidling fra kulturliv og forskning. Årlig utdeles Kopinors pris for fabelaktig formidling.

Formidlingstiltakene er støttet av Kopinors formidlingsfond. Deler av den digitale kopieringen som Kopinor henter inn vederlag fra, stammer fra utgivergrupper som ikke er representert gjennom Kopinors medlemsorganisasjoner. Deler av utgiverandelen blir derfor overført til dette fondet.